Svatební dort, sweet bar

Výběr dobrého cukráře je opravdu tvrdý oříšek. Máme prochutnáno mnoho dortů, koláčků, tartelek, makronek a prostě všeho, co na sladkých barech míváte nejraději. A rozdíly jsou, věřte nám, velké.

Rychlé shrnutí:

  • ne všechno, co krásně vypadá, tak také chutná
  • ne všechny dorty z pinterestu jsou v reálu proveditelné
  • ne vždy platí: čím více kombinací, tím šťastnější host
  • ne všechno, co je za “dobrou” cenu a dodá teta “z 5. kolene”, je potom jedlé, pěkné a pro hosty dobře servírovatelné
  • nikdy se nezavděčíte všem

Rychlé rady od nás:

  • samozřejmě prvně vždy vybírají oči. Ale než se rozhodnete pro cukrářku, která dokáže vykouzlit opravdu luxusní design, zajděte si k ní na ochutnávku
  • pokud má cukrářka i svoji prodejnu, zajděte si tam někdy v neděli na kávu a zákusek. Pokud ne, každá cukrářka pořádá ochutnávkové dny nebo připravuje ochutnávkové balíčky
  • pokud plánujete velký dort, rozmanitý sladký bar a svatba je v létě, nešetřete. Objednejte si u cukrářky rovnou i dovoz sladkého na místo. Mají na to speciální auta, sladké je neustále v chladu. Na místě může případně spravit, co je potřeba, dort dozdobit nebo rovnou sladký bar kompletně nachystat. Kolik spadlých nebo nakloněných dortů či rozteklého cukroví už jsme viděli….
  • vždy je hezké, pokud je vše v jednom stylu, a to jak výzdoba, tak také dort a sladký bar. Dohodněte si z cukrářkou, ať vše připraví ve stejném stylu, barvách a dekorování
  • vybírejte složení sladkého baru tak, aby se vše hostům dobře nabíralo, aby to byly spíše menší chuťovky než velké cupcaky nebo koláče. Každý raději ochutná více věcí, ale v malém provedení
  • nesnažte se na sladký bar naskládat mnoho věcí ve velkém počtu. Spíše se dohodněte s restaurací, ať častěji doplňuje. Hosté tak budou mít stále vše čerstvé
  • a poslední rada a možná ta největší – nenechte si založit sladký bar v 9 ráno, pokud se k hostině dostanete ve 2 odpoledne. I když je místnost klimatizovaná, nenahradí to lednici. Než se hosté ke sladkému dostanou, je vše několik hodin v teple, oschlé a často rozměklé. Pokud je to možné, připravujeme sladký bar v čase, kdy mají hosté oběd. Ke kávě po jídle si buď dají kousek svatebního dortu nebo nějakou dobrotu ze sladkého baru – čerstvou a krásně vychlazenou
  • a vlastně ještě jedna drobnost, s kterou se často setkáváme – koláčky do lednice nepatří. Posypka nahoře zvlhne a tvaroh ztvrdne

A opět rádi doporučíme opravdové cukrářské profesionály, kteří nám pečou nejen na svatby ale i k nám domů:-) ZDE.